• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Rekenkamer biedt Rekenkamerverslag over dienstjaar 2022 aan DNA-voorzitter

Voorzitter Rekenkamer biedt Rekenkamerverslag over dienstjaar 2022 aan DNA-voorzitter

Voorzitter Rekenkamer biedt Rekenkamerverslag over dienstjaar 2022 aan DNA-voorzitter

Conform artikel 151 van de grondwet en artikel 35 van de wet Rekenkamer Suriname 2019 is het Rekenkamerverslag over het dienstjaar 2022 op donderdag 29 maart 2023 overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. Met de overhandiging van het verslag, is de wet vervuld.

 

Voorzitter Bee heeft aangegeven dat het rapport gedeeld zal worden met de overige leden. Ter ondersteuning van het werk zal er samen met het college worden gekeken naar de  ondersteuning vanuit het parlement.

 

In het verslag is opgenomen:

1. De financiële onafhankelijkheid van de Rekenkamer

2. Verzelfstandigheid van de Rekenkamer

3. Samenwerkingen en institutionele versterking

4. Onderzoek en publicaties

5. Goedgekeurde projecten

6. Financiële administratie

 

Het technisch team van de Rekenkamer dat de ontmoeting ook heeft bijgewoond zal het werk verder uitzetten. Ook zal er aan het parlement ondersteuning worden geboden waar nodig.

 

Naast het Rekenkamerverslag is ook het Rapport van bevindingen; Controle Begrotingsrekening van het dienstjaar 2018 overhandigd. De Rekenkamer heeft een aantal uitdagingen. Met de internationale donoren lukt het de organisatie zaken te realiseren, zegt de voorzitter Shaan Bhoendie.

 

Om het rapport toe te lichten zal op een nader te bepalen datum een presentatie worden gehouden in het parlement met diverse actoren en de Rekenkamer van Suriname.

 

<< Terug naar berichten