• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee tekent condoleance register Wim Udenhout

Voorzitter Bee tekent condoleance register Wim Udenhout

Voorzitter Bee tekent condoleance register Wim Udenhout

Op het Presidentieel Paleis heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc LL.B, het condoleance register van de heer drs Willem Alfred Udenhout getekend. Ook de overige leden van het parlement zijn in de gelegenheid gesteld om het register in te tekenen. Dit heeft plaatsgevonden op vrijdag 26 mei 2023.

Udenhout heeft op maandag 22 mei zijn tijdelijke bestaan verruild voor het eeuwige. Hij was premier van Suriname tussen tussen 1984 en 1986. Van 1989 tot 1997 was Udenhout Surinaams ambassadeur in de Verenigde Staten en permanent vertegenwoordiger bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

Begin 21e eeuw was Udenhout voorzitter van het bestuur van de Suriname Conservation Foundation, lid van het Steering Committee van het Guiana Shield Initiative en adviseur van de president van Suriname. Naast zijn diplomatieke betrokkenheid heeft Udenhout ook een belangrijke rol gespeeld in het onderwijs en de milieubescherming. Als directeur van Conservation International Suriname en medeoprichter van de Conservation Foundation heeft hij zich ook ingezet voor het behoud van de natuurlijke rijkdommen van Suriname. Udenhout was ook drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster.

Udenhout overleed op 85-jarige leeftijd in Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

<< Terug naar berichten