• Home
  • Nieuws
  • Vertegenwoordigers UNDP brengen werkbezoek aan het parlement

Vertegenwoordigers UNDP brengen werkbezoek aan het parlement

Vertegenwoordigers UNDP brengen werkbezoek aan het parlement

Op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken hebben vertegenwoordigers van de United Nations Development Programme (UNDP) Needs Assesement Mission (NAM) op dinsdag 31 oktober 2023 een werkbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B. Naresh Algoe MPA LL.B, de substituut-griffier van het parlement en Steven Ishwardat, Adviseur Internationale Betrekkingen, hebben ook aangezeten bij het gesprek. Tijdens een presentatie, verzorgd door Algoe is de delegatie geïnformeerd over onder andere de rol van het parlement en over het verloop voor en na de verkiezingen.

De delegatie vertoeft in de periode 30 oktober – 3 november 2023 in Suriname. Het doel van dit bezoek aan Suriname is om technische en institutionele hulp te verlenen in verband met de voorbereidingen naar de verkiezingen van mei 2025.

In 2000, 2005, 2010, 2015 en 2020 is er technische bijstand verleend bij het verkiezingsproces. Het is voor de delegatie een eer de regering opnieuw te mogen assisteren bij het voorbereiden en houden van vrije, geheime en algemene verkiezingen in 2025.

Het is noodzakelijk de NAM in te zetten voordat de UNDP electorale bijstand kan verlenen aan landen. Gedurende haar tijd in Suriname zal de missie verschillende personen en organisaties in Suriname ontmoeten om te bepalen hoe de UNDP het best electorale bijstand kan verlenen.

Na het gesprek met de voorzitter, zijn er afzonderlijk besprekingen gehouden met de fractieleiders in het parlement.

De UNDP Needs Assesement Mission is vertegenwoordigd door Alaun Duplex Ngounou Kampang, Marylene Smeets en Gabriella Nones. Voorzitter Bee is zeer ingenomen met dit werkbezoek en kijkt uit naar de technische bijstand tijdens het verkiezingsproces.

 

<< Terug naar berichten