• Home
  • Nieuws
  • Transport Vereniging vraagt parlement aandacht voor opgelopen schade te Pikin Saron

Transport Vereniging vraagt parlement aandacht voor opgelopen schade te Pikin Saron

Transport Vereniging vraagt parlement aandacht voor opgelopen schade te Pikin Saron

De onlusten van 2 mei 2023 die zich hebben afgespeeld in Pikin Saron hebben met zich meegebracht dat aan het imago van de productie sector van Suriname bijzonder schade is aangericht. Het werk imago van de Transport en Logistiek sector in Suriname is nationaal en internationaal geschaad, mede door onverantwoord handelen van enkele individuen in Suriname. Dit zegt de coöperatieve Vereniging voor de ontwikkeling van de Transport en Logistiek sector in Suriname in een petitie. De petitie is op dinsdag 8 August 2023 overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc LLb.

De petitionarissen verwachten dat het parlement wetgeving maakt ter bescherming van de investeringen van ondernemers tegen plunderaars met daaraan een schadevergoeding en/of een levenslang gevangenisstraf gekoppeld. Verder is er ook gevraagd dat de transport over de weg 1 x24u wordt opengesteld, de overheid de veiligheid garandeert van en naar de hout- en goudvelden. Dit omdat wordt uitgegaan van het feit dat de maatschappelijke rust, orde en veiligheid een aangelegenheid is van de regering.

Parlementsvoorzitter Bee zegt dat er verschillende belangen zijn die spelen. “Als we alles op een weegschaal gooien, zal het resultaat moeten zijn: Rust, vrede en uiteindelijk dialoog om te komen tot een duurzame oplossing. We gaan een oproep doen aan de regering om serieus hiernaar te kijken”. Voorzitter Bee is blij dat de vereniging er voor heeft gekozen om bij de volksvertegenwoordiging aan te kloppen. Hij geeft aan dat de petitie serieus wordt genomen.

Een overzicht van de schade (foto’s en offerte) is toegevoegd als bijlage.

<< Terug naar berichten