Staatsbegroting 2024 goedgekeurd

Staatsbegroting 2024 goedgekeurd

De ontwerpwet Staatsbegroting 2024 is met 28 stemmen voor en twaalf stemmen tegen aangenomen op 25 januari 2024 door De Nationale Assemblée. De wet is door de regering ingediend op 02 oktober 2023. De commissie belast met de voorbereiding in het parlement bestaat uit: drs. Asiskumar Gajadien, drs. Rabindre Parmessar, Obed Kanape, drs. Ronny Asabina, Kishan Ramsukul, Jennifer Vreedzaam en mr. Cheryl Dijksteel MPH MS Bioethics.


Deze ontwerpwet heeft tot doel om de staatsbegrotingen van ontvangsten en uitgaven voor het dienstjaar 2024 vast te stellen. Vóór de openbare plenaire behandeling van de ontwerpwet, is door de begrotingscommissie, in het kader van een efficiënte en effectieve bestuderingen – en werkwijze van de begrotingen van de vak-ministeries, enkele richtlijnen uitgevaardigd ten behoeve van de vaste commissies van rapporteurs.


“We nemen alle aspecten mee, zowel van de coalitie als de oppositie. Ik breng mijn dank en waardering uit voor de constructieve houding en verschillende vragen. Het parlement heeft op een waardige wijze de stem van het volk vertolkt”, zegt president Chandrikapersad Santokhi na de aanname in het parlement.

<< Terug naar berichten