• Home
  • Nieuws
  • Sharman: Hindoestaande immigratie meer dan komst voorouders memoreren

Sharman: Hindoestaanse immigratie meer dan komst voorouders memoreren

Sharman: Hindoestaande immigratie meer dan komst voorouders memoreren

Hindoestaanse immigratie is niet alleen het memoreren van de komst van de voorouders, maar ook het tonen van respect voor de offers die zijn gebracht. Dit zegt de vicevoorzitter van het parlement, drs. Dew Sharman, op donderdag 18 mei 2023 in zijn toespraak bij de opening van de Apravasi Nagar Milan, een cultuur manifestatie, op het P&D Complex in het district Wanica. Dit evenement is georganiseerd in het kader van 150 jaar Hindoestaanse Immigratie in Suriname.

 “Anno 2023 heeft het Hindoestaansdeel van de samenleving zich zodanig geïntegreerd in het land, maar primair nog steeds Surinamers is. Terecht dat wij Little United Nation genoemd worden”, zegt vicevoorzitter terugkijkend op 150 jaar Hindoestaanse immigratie. De voorouders zijn niet alleen met lege handen gekomen, maar hebben ook hun beschaving, kennis en cultuur meegenomen.

Tot slot heeft vicevoorzitter Sharman de felicitaties over gebracht en stelt dat men de offers die de voorouders hebben gebracht moet vasthouden. Het zijn de offers die mede hebben geholpen aan de opbouw van Suriname en wat er tot nu toe van is gemaakt.

Deze activiteit is georganiseerd door de Vereniging Sanatan Dharm Maha Sabha Suriname en duurt tot 5 juni 2023, de dag waarop de Hindoestaanse immigratie wordt herdacht

<< Terug naar berichten