Seniorenburgers leggen noden voor aan parlement

Seniorenburgers leggen noden voor aan parlement

Een groep seniorenburgers onder leiding van Judith Tilborg heeft een petitie overhandigd aan de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B. In de petitie geven ze aan dat de financiële bijstand niet meer toereikend is om mee te leven.
Ook de financiële bijstand van SRD 1800 die dit jaar door de regering is toegezegd ten behoeve van brandstof, levensmiddelen en nutsvoorzieningen zijn nog niet ontvangen.

“Wij eisen een menswaardige behandeling, zoals ook de door Suriname geratificeerde internationale verdragen is aangegeven en daaraan gehouden dient te worden. We hebben hierbij dus onze stem laten horen en hopen dat wij niet nog eens moeten protesteren tegen onfatsoenlijk gedrag uwerzijds jegens ons”, luidt een passage uit de petitie.

De brief is ook gestuurd naar de president en de fractieleiders in het parlement.

De parlementsvoorzitter heeft de petitionarissen voorgehouden te zullen natrekken wat de stand van zaken is. “We gaan nu meer kracht zetten om ervoor te zorgen, dat wat beloofd is wordt nagekomen. Hij zal een beroep op de regering doen dat de seniorenburgers en de mensen met een beperking de nodige voorkeursbehandeling krijgen.

Klik hier voor de petitie.

<< Terug naar berichten