• Home
  • Nieuws
  • Schoolsportcongres 2023 geopend door voorzitter Bee

Schoolsportcongres 2023 geopend door voorzitter Bee

Schoolsportcongres 2023 geopend door voorzitter Bee

“Dit sportcongres is een heel goed idee, omdat er hiermee een ontwikkelingskader bereikt wordt”. Met deze woorden, heeft parlementsvoorzitter, Marinus Bee MSc. LL.B, het startsein gegeven voor het ééndaagse congres. Dit heeft op dinsdag 18 juli 2023 plaatsgevonden in het Lallarookh gebouw. Het doel van deze activiteit is om een aantal vragen beantwoord te krijgen over schoolsport ontwikkeling en de betrokkenen stakeholders. Het hoofdthema is “Implementatie van schoolsport in Suriname”.

Voorzitter Bee heeft gesteld dat schoolsport een kweekvijver is om te komen tot topsporters. Verder is het van belang een keten te ontwikkelen waarbij de school, de sport- en buurtorganisatie een belangrijke rol spelen. Hij spreekt de hoop uit met dit congres een blauwdruk te leggen met daaraan gekoppeld een sportbegroting. Voorzitter Bee verwacht ook dat de aangedragen voorstellen die op papier zijn gezet uitgevoerd zullen worden.

Gedurende dit bijeenzijn hebben verschillende stakeholders gediscussieerd over onderwerpen betreft schoolsport. Aan het eind van dit congres is er een strategisch plan gepresenteerd. Deze activiteit is door het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport en de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) georganiseerd. De SSFS is zich van bewust dat sporten en bewegen belangrijk is voor elk mens, dit draagt bij aan de fysieke en mentale gezondheid.

<< Terug naar berichten