• Home
  • Nieuws
  • Rekenkamerverslag 2023 overhandigd aan parlementsvoorzitter

Rekenkamerverslag 2023 overhandigd aan parlementsvoorzitter

Rekenkamerverslag 2023 overhandigd aan parlementsvoorzitter

Conform haar wettelijke verplichtingen heeft de Rekenkamer het jaarverslag over 2023 op woensdag 27 maart 2024 aangeboden aan de voorzitter van het parlement, Marinus Bee MSc. LL.B.De Rekenkamer controleert het staatshuishouden, het geldelijke zowel het materiële van Suriname. De kamer heeft dus de wettelijke verantwoordelijkheid om de jaarrekening van alle overheidsinstanties te controleren.

“Het is altijd goed om de samenleving te informeren over de werkzaamheden van de Rekenkamer. Ik ga dit verslag door geleiden naar de commissie Financiën en Planning en Staatsuitgaven, zodat dit bekend wordt gemaakt onder de leden en het groter publiek. Het verslag is heel belangrijk en moet niet in de lade verdwijnen”, zegt voorzitter Bee.

Shaan Bhoendie, voorzitter van de Rekenkamer zegt dat activiteiten van de Rekenkamer zelf ook zijn opgenomen in het verslag. De rekenkamer werkt met staatsfinanciën en moet dus ook verantwoording van de middelen afleggen. Dat wordt gedaan door een externe controleur, een accountant.

De DNA-voorzitter zegt dat de eerst volgende stap hoogstwaarschijnlijk een presentatie zal worden. Waarbij de rekenkamer een mondelinge toelichting geeft aan de leden van het parlement, indien die vragen en of opmerkingen hebben.

Bhoendie heeft van deze gelegenheid gebruikt gemaakt voorzitter Bee uit te nodigen bij de herdenking van het zeventig jarig bestaan van de kamer op 3 mei. In dit kader heeft de Rekenkamer ook besloten een campagne te starten om de organisatie zichtbaar te maken voor de gemeenschap. Behalve Bhoendie zaten Natasha Vredeberg en Nelson Chen Pouw Joe van de Rekenkamer ook aan.

<< Terug naar berichten