President Santokhi spreekt eerste jaarrede uit

President Santokhi spreekt eerste jaarrede uit

In een buitengewone openbare vergadering van het parlement, heeft president Z.E Chan Santokhi, op dinsdag 29 september 2020 de eerste jaarrede uitgesproken. In de jaarrede wordt een uiteenzetting gegeven van het regeringsbeleid dat in 2021 zal worden uitgevoerd. Het is de eerste jaarrede voor de president, die in juli is gekozen. Na de jaarrede heeft het staatshoofd en uiteenzetting gegeven over de begroting. De begroting is geraamd op SRD 15.349.200.000. Het begrotingstekort bedraagt SRD 6.792.400.000.

Om zoveel mogelijk rekening te houden met de COVID-19-maatregelen, is besloten om dit jaar de jaarrede te houden op het Onafhankelijkheidsplein. Deze bijzondere vergadering vindt elk jaar, uiterlijk op de eerste werkdag in oktober plaats.

In de jaarrede heeft de president onder andere gesproken over de de monetaire maatregelen, het buitenlands beleid, de export van groente naar Barbados vanaf 2021. Ook de verhoging van Algemene Oudedagsvoorziening, Algemene Kinderbijslag en de financiële bijstand is door het staatshoofd aangekaart.

 

De videoproductie is te bekijken op de volgende link:

https://youtu.be/zpGXlLUWK6g

<< Terug naar berichten