• Home
  • Nieuws
  • Parlementsvoorzitter spreekt KOB toe bij 103-jarig bestaan

Parlementsvoorzitter spreekt KOB toe bij 103-jarig bestaan

Parlementsvoorzitter spreekt KOB toe bij 103-jarig bestaan

De Katholieke Onderwijsbond (KOB) heeft op zaterdag 29 juni 2024 hun 103-jarig bestaan gevierd met een dankdienst. Voor deze gelegenheid is de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.B uitgenodigd. “Ik ken de oprichters niet, maar ik draag de overtuiging dat het wat wijze mannen waren die het toen nodig vonden een vertegenwoordiging te hebben. Heden zijn het meer wijze vrouwen die de zaak voortzetten. Zie daar die ontwikkeling die we hebben meegemaakt in 103 jaar. Zonder begeleiding van de schepper zou het niet mogelijk zijn een organisatie 103 jaar staande te houden,” zegt voorzitter Bee.

De KOB is voor de parlementsvoorzitter een bond die heeft begrepen dat zij ook een ontwikkelingspartner is. Er is genoeg werk aan de winkel, als er wordt gekeken naar de statistieken van onderwijs in Suriname. ‘Onderwijs is heel belangrijk en wij moeten als bonden, overheid en leerkrachten de weg vinden naar ontwikkeling en educatie. Laten we vanaf vandaag de commitment met elkaar maken om onze verantwoordelijkheid extra te nemen zodat we dit land gaan ontwikkelen. De Nationale Assemblée heeft ook een rol als wetgever”, luidt de oproep van de voorzitter.

Hij roept de KOB op om niet te schromen en een voorhoede rol te nemen in dit traject. Als Suriname niet investeert in onderwijs, zal zij genoodzaakt zijn kader uit het buitenland te halen. “Dat is niet wat we willen. We willen dat Surinamers de ontwikkeling van dit land op zich zullen nemen, omdat we niet geloven dat andere het voor ons zullen doen”.

<< Terug naar berichten