Parlementsvoorzitter opent Bestuurskundeweek

Parlementsvoorzitter opent Bestuurskundeweek

In de week van 4 tot en met 8 maart 2024 organiseert de studierichting Public Administration van de Anton de Kom Universiteit van Suriname de Bestuurskundeweek. Het hoofddoel van deze week is het profileren van de studierichting binnen de Surinaamse samenleving en het voorbereiden van studenten op de praktijk van het Surinaamse openbaar bestuur. Het thema dit jaar is: ‘Burgerschap & Burgerzin in Suriname centraal’, met de focus op individuele of collectieve verantwoordelijkheid.

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B, heeft op maandag 4 maart de Bestuurskundeweek geopend.  “U heeft een belangrijke rol. In een land waar we aan het opbouwen zijn, zien we dingen waar aan we moeten werken. De relatie tussen u en burgers is hechter vergeleken met juristen, want uitvoering van beleid raakt gelijk de burger en daarbij hebben de bestuurskundige een belangrijke rol.”

Ook bemoedigde voorzitter Bee, de bestuurskundigen aan om hun unieke vaardigheden te benutten voor een evenwichtige beoordeling van verschillende groepen in de samenleving. De voorzitter benadrukte het belang van een actieve rol van zowel oudere als jongere generatie bestuurskundigen in het aangaan van sociale en maatschappelijke uitdagingen.
Volgens de parlementsvoorzitter is de gap tussen de oudere groep bestuurskundigen en de opkomende groep te groot. Er zal gewerkt moeten worden om deze gap zoveel als mogelijk te verkleinen.

<< Terug naar berichten