• Home
  • Nieuws
  • Parlementsvoorzitter kijkt uit naar goede band met Stiwewa

Parlementsvoorzitter kijkt uit naar goede band met Stiwewa

Parlementsvoorzitter kijkt uit naar goede band met Stiwewa

De voorzitter van het parlement, Marinus Bee MSc. LL.B wilt graag een goede relatie hebben met de ontwikkelingsorganisatie Stiwewa. Dit zegt voorzitter Bee bij de herdenking van 45 jaar Stiwewa op zaterdag 15 juli 2023 te Winti Wai. Met die rede zijn de organisatie en de jongeren uitgenodigd voor gesprek om geïnformeerd te worden over het concept van Stiwewa. Het doel is dan om samen met de verantwoordelijke beleidsmakers te zitten, om te kijken hoe er een duurzame bijdrage kan worden geleverd.

“Wat u hier doet is ontwikkelen vanuit de basis. Om dit land te ontwikkelen is er een duidelijk gecommitteerd ontwikkelingsplan nodig en dat missen we in dit land”, zegt de voorzitter in zijn felicitatie toespraak. Hij meent dat er veel van kinderen wordt verwacht, terwijl er niet in de kinderen wordt geïnvesteerd.

De buurt organisatie zet zich in voor een betere woonomgeving in de achtergestelde buurten van Paramaribo Zuid. Daarbij richt Stiwewa zich niet alleen tot sociaal-culturele en creatieve activiteiten maar ook tot concrete maatschappelijke noden van de buurtbewoners. De parlementsvoorzitter is blij met de organisatie, vooral omdat de mensen zich pro-deo inzetten voor de achtergestelde

“Je wordt als mens geboren, maar je moet nog mens worden”, spreekt de voorzitter de aanwezigen toe. Bij dit ontwikkelingstraject missen we bepaalde ketens wat leidt naar gezinsontwrichting, jongeren die vervallen in de criminaliteit en tienerzwangerschappen.

<< Terug naar berichten