• Home
  • Nieuws
  • Nieuwbakken CI directeur maakt kennis met parlementsvoorzitter

Nieuwbakken CI directeur maakt kennis met parlementsvoorzitter

Nieuwbakken CI directeur maakt kennis met parlementsvoorzitter

De nieuwe directeur bij Conservation International (CI), Gina Griffith heeft op woensdag 12 juli 2023 een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. Bij dit bezoek was Griffith geflankeerd door Herman Fraser, program director en Loes Trustfull belast met communication and development bij CI.

Er is onder andere gesproken over de samenwerkingsrelatie tussen CI en DNA. Uit die relatie is er een Memorandum of Understanding(MOU) getekend voor de periode 2022 - 2025.

Het doel van de MOU is om de natuurbeschermingswetgeving te actualiseren en een transitie in te zetten van enge natuurbescherming naar duurzame natuurbeheer. Dit moet leiden tot duurzame ontwikkeling, inclusieve groei en economische duurzaamheid, met als doelstelling het respecteren van de rechten van de Inheemse- en Tribale volken.

"We staan nog steeds open om samen te werken en om die samenwerking verder uit te diepen", laat Griffith weten. De nieuwe directeur heeft het onder andere gehad over de projecten van de organisatie, maar ook projecten die samen met het parlement uitgevoerd kunnen worden.

<< Terug naar berichten