Na Moengotapoe heeft Para ook een schoolcampus

Na Moengotapoe heeft Para ook een schoolcampus

‘Het is voor de eerste keer dat wij zo een campus in Suriname hebben en dat is geweldig. Dat geeft aan dat wij als Surinamers in staat zijn om grote projecten uit te voeren’, spreekt parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc LL.B. de aanwezigen toe op donderdag 28 september 2023, te Para bij de soft launch van de scholencampus. Een dag eerder, 27 september is ook een scholencampus te Moengotapoe gelanceerd.

Met de komst van de moderne campus met secundaire onderwijsscholen, technisch opleidingscentra en een studentenverblijf, krijgen studenten niet alleen scholing maar ook verblijfsmogelijkheden. Op de schoolcampus Para zal het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur dit schooljaar starten met een Havo/ VWO richting.

De inrichting

Ook zal een van de gebouwen worden ingezet voor een middelbare technische school (Natin). Er kunnen ongeveer 750 studenten geaccommodeerd worden. Verder bestaat het complex uit een campusdecanaat, twee schoolgebouwen, tien studentenflats, twee sportfaciliteiten waaronder een voetbalveld en zwembad, een praktijkcentrum met twaalf praktijklokalen, twee beheerderswoningen, een ICT- en muziekgebouw, een cafetaria en een campus mall.

Verder spreekt voorzitter Bee de hoop uit dat de gebouwen optimaal benut zullen worden. ‘De kunst zal zijn, hoe goed wij instaat zullen zijn om met elkaar samen te werken en anderen de ruimte geven om met innovatieve ideeën te komen. Als vertegenwoordiger van De Nationale Assemblée moeten wij erop letten hoe de centjes worden besteed. Het is één stem als het gaat om onze jongeren, dan bestaat er in het parlement geen coalitie of oppositie, we zijn er om onze mensen te ondersteunen in het bijzonder de jongeren’, sluit DNA-voorzitter Bee zijn toespraak af.

Dit project is gefinancierd door de Islamic Development Bank en heeft tot doel de toegang tot en de kwaliteit van het secundair en technisch onderwijs te verbeteren. Na de toespraken heeft de onthulling van de plakkaat en naambord plaatsgevonden, waarna er een rondleiding is geweest voor de genodigden.

<< Terug naar berichten