Marowijne beschikt over eerste schoolcampus

Marowijne beschikt over eerste schoolcampus

Parlementsvoorzitter, Marinus Bee MSc LL.B, heeft de soft opening van de schoolcampus Moengotapoe in het district Marowijne, op woensdag 27 september 2023 bijgewoond. Voorzitter Bee is van mening dat er op het totaal Surinaams grondgebied kwaliteit onderwijs aangeboden moet worden en dat Suriname één van de weinige landen is, waarbij de schoolgebouwen niet optimaal worden benut.

Bee geeft aan dat de gebouwen niet allen in de ochtend uren, maar ook door de dag heen gebruikt kunnen worden voor verschillende doelgroepen. ‘We gaan dit land niet kunnen ontwikkelen als wij geen geschoolde mensen hebben. Wij moeten onze mensen opleiden en investeren in het onderwijs, daarmee gaan wij terug naar de basis om op te bouwen’, zegt DNA-voorzitter Bee. Ook roept voorzitter Bee de districtscommissarissen en de gemeenschap van Marowijne en omstreken op, om een steentje bij te dragen aan het succes van dit scholencomplex en het onderwijs in dit gebied.

DNA-lid Genevievre Jordan BEd. heeft tijdens haar toespraak aangegeven, dat het één van haar eerste voorstellen is geweest als volksvertegenwoordiger om vervolgonderwijs in het district te realiseren, zodat studenten dichtbij huis hun studie konden voortzetten. ‘Een goede planning, strategie, geloof in eigen kunnen en een duidelijke toekomstvisie voor de jongeren in Marowijne hebben geresulteerd in een schoolcampus Moengotapoe’, geeft het lid verder aan.

Als boodschap aan de studenten wil Jordan meegeven dat educatie heel belangrijk is en dat zij de aangeboden kansen moeten aangrijpen om zichzelf te ontwikkelen zodat zij mee kunnen met de maatschappelijke ontwikkelingen in binnen – en buitenland. ‘De felicitaties aan de gemeenschap van Marowijne, Met de soft opening is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan, goede dingen zijn het wachten waard, sluit het DNA-lid haar toespraak af.

De campus te Moengotapoe is bestemd voor het secundair onderwijs en bestaat uit een schoolgebouw, een praktijk gebouw, 6 studenten flats en een sportcomplex. Dit project is gefinancierd door de Islamic Development Bank. Na de toespraken heeft de onthulling van het naambord plaatsgevonden. Ook kregen de genodigden een rondleiding op het complex.

De schoolcampus zal bestaan uit:

1. Het schoolgebouw (Natin), twaalf klaslokalen voor ongeveer 380 studenten

2. Praktijkgebouw, bestaande uit 4 praktijkhallen

3. Zes studentenflats voor 216 studenten

4. Een basketbal- en volleybalveld

<< Terug naar berichten