• Home
  • Nieuws
  • Kennismakingsgesprek en MoU ondertekening tussen DNA-griffier en de UNDP Resident Representative

Kennismakingsgesprek en MoU ondertekening tussen DNA-griffier en de UNDP Resident Representative

Kennismakingsgesprek en MoU ondertekening tussen DNA-griffier en de UNDP Resident Representative

In een openhartig gesprek heeft parlementsvoorzitter, Marinus Bee MSc. LL.B kennisgemaakt met Gerardo Nato, de nieuwe vertegenwoordiger van de United Nations Development Programme (UNDP) voor Suriname & Guyana. Dit heeft plaatsgevonden op woensdag 19 juli 2023.

De Deputy Resident Representative, Margaret Jones Williams, en Manuela Sijlman, Governance Officer, hebben ook deel uitgemaakt van het team van de nieuwbakken UNDP-vertegenwoordiger.

Nato heeft een duidelijke uitéénzetting gegeven van de uitgevoerde projecten in andere landen en de plannen van de UNDP. Verder is er tijdens dit gesprek onder andere gesproken over het verdiepen van de samenwerkingsrelatie tussen het parlement en de UNDP.

“Het parlement is sinds 2003 partner van de UNDP. Wij zijn blij dat wij de gelegenheid hebben om deze samenwerking te continueren,” aldus de parlementsvoorzitter.

Aan het eind van het gesprek is er een Memorandum of Understanding (MoU) getekend. In de MoU is onder andere opgenomen dat de UNDP het parlement technisch zal ondersteunen op het gebied van institutionalisering en de beleidsvoering.

<< Terug naar berichten