• Home
  • Nieuws
  • Governance Officer UNDP brengt kennismakingsbezoek aan voorzitter Bee

Governance Officer UNDP brengt kennismakingsbezoek aan voorzitter Bee

Governance Officer UNDP brengt kennismakingsbezoek aan voorzitter Bee

De Governance Officer van de United Nations Development Programme (UNDP) in Suriname, Manuela Sijlman, heeft op woensdag 12 juli 2023 een kennismakingsbezoek gebracht aan parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B. Zij is per 1 juni 2023 aangesteld in de functie.

Gedurende het gesprek met Sijlman is er onder andere gesproken over de samenwerking die het parlement met de UNDP heeft. Eén van de grote projecten die zijn geïmplementeerd in de samenwerking met het parlement is “Women’s Empowerment” met als doel meer vrouwen in beleidmakende posities te krijgen. Verder is ook geproken over de UNDP country programme document for Suriname welke  duurt van 2022 tot en met 2026.

De UNDP heeft een sterk programma en niche in het beheer van natuurlijke hulpbronnen, wat bijdraagt aan capaciteitsversterking en het opbouwen van veerkracht. De programma’s op het gebied van sociale ontwikkeling en bestuur zijn bescheidener maar toch innovatief en transformerend. Het opbouwen van haar programmaportfolio, het zorgen voor een sterk breed overleg, de zichtbaarheid van behaalde resultaten vergroten en het pleiten voor kwetsbare en gemarginaliseerde groepen zijn vakgebieden van dit programma. De UNDP heeft een sterk comparatief voordeel voor partnerschappen en programma-uitvoering met zijn aanwezigheid in het land en sterke partnerschappen met overheid- en niet-overheidsactoren.

Sijlman is zeer ingenomen met dit bezoek en geeft aan ervoor zorg te dragen in deze korte periode nieuwe projecten te schrijven en te realiseren. Daarnaast zullen projecten die zijn blijven liggen weer worden opgepakt en indien nodig aangescherpt.

Voor de technische ondersteuning voor onder ander de institutionalisering en beleidsvoering van het parlement en als mainpartner van de UNDP zijn zij bereid financiële middelen ter beschikking te stellen.

Voorzitter Bee beoogd zaken concreet en gericht bij elkaar te organiseren en uit te voeren onder ander ter versterking van de samenwerking tussen het parlement en de UNDP. De voorzitter heeft Sijlmans bedankt en veel success verder toegewenst de komende tijd in Suriname.

<< Terug naar berichten