• Home
  • Nieuws
  • DNA staat klaar om bij te dragen met wetgeving aan de exporteurs

DNA staat klaar om bij te dragen met wetgeving aan de exporteurs

DNA staat klaar om bij te dragen met wetgeving aan de exporteurs

Het parlement is altijd bereid om samen te werken en te kijken op welke manier wetgeving een positieve bijdrage kan leveren aan ondernemers in Suriname. Dit zegt Marinus Bee MSc. LL.B, voorzitter bij De Nationale Assemblée bij de openingsceremonie van de exportbeurs donderdag 29 september 2023.

De tweedaagse beurs is georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie. “We zijn ready als het gaat om wetgeving, ik heb een vaste commissie, maar we hebben ook deskundigen met wie we samen kunnen zitten en kijken naar wetgeving, omdat dat onderdeel belangrijk is. Behalve de ambtelijke barrières zitten er ook barrières in de wetgeving”.

De parlementsvoorzitter vindt deze beurs een geweldig project van het ministerie. Met de export komen er US dollars het land binnen en die heeft Suriname hard nodig. Hij is van de mening dat de kleine- en middelgrote ondernemingen de ‘backbone’ zijn van de economie. Kijkend naar de fondsen die beschikbaar zijn gesteld concludeert de DNA-voorzitter dat de regering ondernemers wilt faciliteren.

We feliciteren de bedrijven met hun durf en moed en de werkgelegenheid die er gecreëerd wordt. Het is geen geheim dat het Surinaams ambtenaren apparaat te groot en te log is. Met de hervormingen is het de bedoeling om ambtenaren te faciliteren in de particuliere sector.

<< Terug naar berichten