• Home
  • Nieuws
  • DNA neemt deel aan IPU conferentie om intolerantie tegen te gaan

DNA neemt deel aan IPU conferentie om intolerantie tegen te gaan

DNA neemt deel aan IPU conferentie om intolerantie tegen te gaan
In de periode 11 tot en met 15 maart 2023 heeft de Substituut-griffier van De Nationale Assemblée (DNA), Rattan Naresh Algoe, MPA, LLB, deelgenomen aan de 146ste Association of Secretaries General of Parliaments Conferentie [ASGP], met de parlementaire delegatie die onder leiding heeft gestaan van parlementarier drs. Asiskumar Gajadien.
 
De delegatie heeft verder bestaan uit de leden; Nisha Jhakry, LL.B en Melvin Bouva, MPA, LL.B. De delegatie is eveneens ondersteunt door wetenschappelijk adviseur van de Unit Internationale Betrekkingen bij de DNA, die tevens IPU-Parline is, drs. Asna Jairam-Radjaram. Het Koninkrijk Bahrein heeft in Manama de grootste International Parliamentary Union [IPU]-meeting gehost onder het thema: "Promoting peaceful coexistence and inclusive societies: fighting intolerance".
 
Internationaal staat het Koninkrijk Bahrein sinds de oudheid bekend als een land dat naar coëxistentie en tolerantie streeft en de strijd blijft leveren tegen extremisme, haat en racisme. Tijdens het ASGP-programma zijn er diverse presentaties gehouden. De opgedane, gedeelde informatie en kennis zal volgens Algoe gedeeld worden met een ieder binnen en buiten De Nationale Assemblée. De Substituut-griffier Algoe geeft verder aan dat zijn motto luidt: “Sharing knowledge, to develop and strengthen The National Assembly of the Republic Suriname, helps building a modern and better functioning parliament”Dit rapport geldt als kennisverbreding en inzicht voor een ieder”, stelt Algoe verder.
<< Terug naar berichten