DNA bemiddelt tussen ROS en ABPRO

DNA bemiddelt tussen ROS en ABPRO

Tijdens de vergadering van de vaste Parlementaire commissie voor het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft De Nationale Assemblée bemiddeld tussen het bovengenoemd ministerie en de Algemene Bond Personeel Regionale Ontwikkeling en Sport (ABPRO). Deze vergadering heeft plaatsgevonden op dinsdag 16 april 2024 en is voorgezeten door de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee Msc. LLb.

Bondsvoorzitter, Romeo Ravenberg, heeft tijdens de meeting aangegeven dat er een wensenpakket bij het ministerie ingediend is en dat er beloften zijn gemaakt die niet zijn nagekomen. De druppel die de emmer voor de bond heeft doen overlopen is dat de kledingtoelage die in februari uitbetaalt zou worden, tot eind maart 2024 ook niet is uitbetaalt.

Verder zijn er nog andere knelpunten besproken zoals doorgroei mogelijkheden voor de bestuursdienst en achterstallige bevorderingen.

De ROS-minister, Gracia Emanuel, die samen met haar staf aanwezig was zegt ten eerste altijd een goede band te hebben gehad met de bond. De bewindsvrouw zegt dat zij tot zover haar invloed rijkt, alles in orde heeft gemaakt. Zij is net als de bond, voorstander dat harde werkers beloond moeten worden. Van het ministerie van Financiën en Planning is de bevestiging al binnen dat kledingtoelage eind april zal worden uitbetaald.

Parlementsvoorzitter Bee stelt voor dat voor de andere problemen een commissie bestaande uit bondsleden en staf van het ministerie wordt ingesteld en dat het parlement een ‘observer’ rol uitvoert.

De commissie ROS bestaat uit Ramon Koedemoesoe (vz), Iona Edwards, Fogatie Aserie, Claudie Doornkamp-Sabajo, drs. Ronny Asabina, Ronny Aloema en Mohamedsafief Gowrie.

Mr. Ebu Jones LL.b, mr. Patrick Kensenhuis en Tashana Lösche hebben de vergadering als toehoorder bijgewoond.

<< Terug naar berichten