• Home
  • Nieuws
  • CAFIU brengt kennismakingsbezoek aan waarnemend voorzitter

CAFIU brengt kennismakingsbezoek aan waarnemend voorzitter

CAFIU brengt kennismakingsbezoek aan waarnemend voorzitter

De vice president van de Chinese Association for International Understanding (CAFIU), Ai Ping, heeft op donderdag 7 december 2023 een kennismakingsbezoek gebracht aan De Nationale Assemblée. De delegatie die onder andere heeft bestaan uit de ambassadeur van China in Suriname, Han Jing is ontvangen door waarnemend voorzitter drs. Dew Sharman en enkele leden van het parlement.

China behoort ook tot één van de landen van herkomst van de Surinaamse bevolking, waarmee er  goede relaties worden onderhouden. Tussen beide landen is er binnen de relatie respect voor elkaars soevereiniteit.

De CAFUI is een in Peking gevestigde organisatie, geregistreerd onder het Ministerie van Burgerzaken , die naar verluidt een frontorganisatie is voor de Internationale Verbindingsafdeling en wordt gebruikt voor internationale uitwisselingen met academici, denktanks en andere maatschappelijke organisaties.

Verder waren aanwezig de leden: drs. Asiskumar Gajadien, Chuanrui Wang LL.B, ir. Stephen Tsang en drs. Rabindre Parmessar.

 

<< Terug naar berichten