Bandenzaken zoeken heil bij voorzitter Bee

Bandenzaken zoeken heil bij voorzitter Bee

Een groep bandenimporteurs en tientallen wederverkopers van banden hebben op vrijdag 19 april 2024 hun heil gezocht bij de voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee MSc. LL.b. De ondernemers zijn het er niet mee eens dat het ministerie van Economische Zaken en Technische Innovatie (Ezoti) een kostencalculatie heeft gemaakt die ver beneden de prijs van de groep is.


“We hebben geen luisterend oor gehad om uit te leggen hoe wij aan onze prijzen zijn gekomen. We hebben getracht een afspraak te maken met de minister maar het is niet gelukt”, zegt een van de importeurs. Pas toen de ondernemers zich in het parlementsgebouw bevonden is er vanuit het ministerie terug gebeld en is de groep voor maandag 22 april uitgenodigd.


Voorzitter Bee zegt de Ezoti-minister, Rishma Kuldipsingh telefononisch te hebben gesproken. Naar haar gevoel is het een miscommunicatie en wil het ministerie met de groep ondernemers zitten om een overeenstemming te bereiken. “Dus ik denk dat dat opening creëert om uit het probleem te komen. Ik ga een of twee leden vragen om die meeting bij te wonen”, zegt de parlementsvoorzitter.


“Voor nu zijn we gesloten. We mogen onze banden voor niet meer dan SRD 300 verkopen en we komen dan niet uit. Het gaat niet om één bedrijf, maar om alle banden importbedrijven. Die hebben hun eigen kosten en dat hebben we geprobeerd op tafel te zetten zodat we op één lijn komen”.

<< Terug naar berichten