Academische week afgesloten

Academische week afgesloten


De Academische week is vandaag, woensdag 5 april 2023, afgesloten. Het traject van de wijziging van de kiesregeling en het kiesstelsel naar aanleiding van de uitspraak van het Constitutioneel Hof is hiermee officieel ingezet. “We zijn goed gestart. Alle modellen die de afgelopen dagen zijn gepresenteerd zullen worden vergeleken om zodoende de voor- en nadelen te bekijken. Het is van belang dat wij als parlement en alle belanghebbenden een goed wetsproduct neerzetten”, zegt Assembléevoorzitter, Marinus Bee MSc. LL.B.

In de eerste sessie is de voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), Samseerali Sheikh-Alibaks en een vertegenwoordiger van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), Delano Landvreugd aan het woord gekomen. Sabitrie Gangapersad van het Algemeen Secretariaat Verkiezingen (ASV) van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Robert Ameerali hebben het tweede deel afgesloten met presentaties.

Voorzitter Bee heeft alle participanten bedankt na het officieel gedeelte en is bijzonder blij met de bijdrage die geleverd is.

Op de laatste dag hebben de volgende actoren geparticipeerd:
• het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB)
• het Centraal Hoofdstembureau (CHS)
• de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF)
• het Algemeen Secretariaat Verkiezingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en
• De Nationale Assemblée (DNA)

<< Terug naar berichten