WWF vraagt aandacht voor verouderde wetgeving

WWF vraagt aandacht voor verouderde wetgeving

Waarnemend voorzitter drs. Dew Sharman heeft op donderdag 5 november 2020 het boek ‘Gids voor een duurzaam Suriname’ ontvangen van de directeur van het World Wildlife Fund (WWF) David Singh. Ook de overige parlementariërs krijgen exemplaren aangeboden. In het boek zijn er onderwerpen opgenomen met betrekking tot het milieu.

Verder zijn er in het boek ook milieu-ontwerpwetten opgenomen namelijk vier waterwetten. “De wetgeving is zeer verouderd. We zijn voorstander van een aantal wetten die er al zijn maar herzien moeten worden,” zegt Farzia Hausil, governance coördinator van het WWF.

Singh zegt dat het WWF in honderd landen werkt, maar dat de Guyana’s heel speciaal zijn. “Als we naar de veranderde wereld kijken, dan zoekt de wereld hoop. De Guyana’s demonstreren dat er een toekomst is. Hoe verder we ons losmaken van de natuur, hoe erger het gesteld zal zijn met de mens.”

“De natuur moet je gaan beschermen. Als de wetgeving niet meegaat, kan je niet optreden als centrale overheid. Terwijl het gras groeit, sterft het paard, terwijl we hier zitten met ontwerpwetten, wordt het milieu vernietigd. Alles wat met spoed moet, zal met spoed op de agenda moeten komen”, zegt Sharman.

Waarnemend voorzitter Sharman zegt dat de dreigementen voor de natuur bekend zijn. Die moeten ingedamd worden, anders ontstaat er een Suriname dat niet leefbaar meer is.

<< Terug naar berichten