• Home
  • Nieuws
  • Wet uitvoering uitzonderingstoestand aangenomen met 43 stemmen

Wet uitvoering uitzonderingstoestand aangenomen met 43 stemmen

Wet uitvoering uitzonderingstoestand aangenomen met 43 stemmen

De Nationale Assemblée (DNA) heeft op vrijdag 7 augustus 2020 goedkeuring gegeven aan de Wet uitvoering uitzonderingstoestand. Het eerste wetsproduct voor het nieuwe parlement is met algemene 43 stemmen goedgekeurd. Tijdens de vergadering is het belang van voorlichting en naleving van de wet door diverse volksvertegenwoordigers benadrukt.

Assembleevoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B heeft de samenleving, het parlement en de regering gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal. Door het parlement is alles in het werk gesteld om deze wet aan te nemen.

Commissievoorzitter Cheryl Dijksteel LL.M MPH heeft de samenleving, de initiatiefnemers en de commissie gefeliciteerd. Een bijzonder woord van dank heeft ze uitgesproken aan de batterij van juridische ondersteuning, die constant op spanning is geweest.

Ook initiatiefnemer drs. Asiskumar Gajadien heeft zijn felicitaties uitgesproken. “Wij hebben onszelf onder tijdsdruk gezet vanwege de omvang van de situatie.”

Vicepresident Ronnie Brunswijk MBA heeft verzekerd, dat de regering de wet met veel voortvarendheid zal bekrachtigen. “Wij hebben van het college de tools gehad om met betrekking tot COVID-19 aan het werk te gaan.” Volgens de vp zullen vele bedrijven die over de kop zijn gegaan en diverse groepen zoals boothouders, taxichauffeurs en anderen tegemoet worden gekomen.

Het initiatiefvoorstel voor dit wetproduct is op 27 juli 2020 ingediend door de leden drs. Asiskumar Gajadien, Edgar Sampie en drs. Dew Sharman.

De Commissie van Rapporteurs voor dit wetsproduct heeft bestaan uit de leden Cheryl Dijksteel LL.M MPH, Jennifer Vreedzaam, Dinotha Vorswijk BSc, Annie Sadi, drs. Patricia Etnel MPA, drs. Ronnie Asabina en Harriët Ramdien.

<< Terug naar berichten