• Home
  • Nieuws
  • Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrorisme financiering aangenomen

Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrorisme financiering aangenomen

Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrorisme financiering aangenomen

In het kader van het harmoniseren van de Surinaamse wetgeving aan de internationale eisen is het wenselijk de regels gericht op het voorkomen en bestrijden van money laundering en de financiering van terrorisme te verscherpen. Daarom heeft De Nationale Assemblée op donderdag 17 november 2022 de Wet ter voorkoming en bestrijding van Money Laundering en Terrorisme Financiering aangenomen met algemene 28 stemmen. De BEP-fractie heeft zich onthouden van stemmen.

De wet is een initiatief van de regering en is ingediend op 28 januari 2022. De wet is in commissie verband voorbereid door de leden: Reshma Mangre MSc (Vz), ir. Stephen Tsang, Radjendrekoemar Debie MSc, Niesha Jhakry LL.B, drs. Ronny Asabina, mr. Ebu Jones LL.B en Edgar Sampie.

Bij de voorbereiding van de wet zijn belangengroepen gehoord zoals het ministerie van Financiën en Planning, Vereniging van Cambiohouders en de Vereniging van Casinohouders.

De wet zoals ingediend is te lezen op de website van het parlement; https://dna.sr/media/343471/22_144_Pres._Santokhi___Aanb._Wet_Money_Laundering.pdf

<< Terug naar berichten