• Home
  • Nieuws
  • Werkzaamheden nieuwbouw DNA meer dan negentig procent afgerond

Werkzaamheden nieuwbouw DNA meer dan negentig procent afgerond

Werkzaamheden nieuwbouw DNA meer dan negentig procent afgerond

Het nieuw gebouw van De Nationale Assemblée(DNA) zal in januari 2022 worden opgeleverd. De voorzitter van DNA, Marinus Bee MSc. LL.B en voorzitter van de commissie nieuwbouw DNA, Mahinder Jogi hebben op 3 november 2021 opnieuw een rondleiding gehad. De parlementsvoorzitter is tevreden en zelfs verrast met de vorderingen bij het nieuw gebouw op de hoek van Grote Combeweg en de Henk Aaronstraat.

Er is een commissie in het leven geroepen die de verhuizing naar het nieuw gebouw aan het plannen is. De Nationale Assemblée zal zowel vanuit het oud- en nieuw gebouw opereren. Voorzitter Bee zegt dat er plannen zijn plannen om het nieuwbouw in de toekomst up te graden en een vergaderzaal bij te bouwen.

Commissievoorzitter Jogi, is blij met de vorderingen, maar heeft graag dat er een vergaderzaal wordt bijgebouwd. “We moeten nu uitkijken naar middelen om de vergaderzaal bij te bouwen. We kunnen nu niet met zijn allen verhuizen, en niet helemaal opereren vanuit deze nieuwe locatie, omdat de vergaderruimte er niet is”, zegt Jogi. Maandag heeft de commissie opnieuw een overleg om te praten over de financiering en het model van de nieuwe vergaderzaal.

<< Terug naar berichten