• Home
  • Nieuws
  • Werkzaamheden nieuw parlementsgebouw bereiken hoogtepunt

Werkzaamheden nieuw parlementsgebouw bereiken hoogtepunt

Werkzaamheden nieuw parlementsgebouw bereiken hoogtepunt

De werkzaamheden aan het nieuw parlementsgebouw aan de Grote Combeweg hebben een hoogtepunt bereikt. De top van het gebouw waarin het hoogste college van staat zal worden gehuisvest is bereikt. Een delegatie van De Nationale Assemblée (DNA), heeft op vrijdag 5 maart 2021 op symbolische wijze de stalen kapconstructie ingewijd. Bij deze gelegenheid zijn ook de Surinaamse vlag en een bloemstuk aan het bouwwerk vastgemaakt. De delegatie heeft bestaan uit DNA- voorzitter, Marinus Bee MSc. LL. B, vicevoorzitter drs. Dew Sharman, voorzitter van de commissie nieuwbouw DNA Mahinder Jogi en enkele andere leden.

Na goedkeuring van het ontwerp in 2017 is in 2019 officieel een aanvang gemaakt met de herbouw van het oude gebouw. De financiering van het nieuwe parlementsgebouw is in handen van de Inter-Amerikaanse ontwikkelingsbank (IDB). De herbouw van de DNA wordt uitgevoerd door de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP).

“En natuurlijk zal het gebouw als bouwwerk een bepaalde functie in de samenleving hebben, maar we kijken uit naar de verrichtingen dat het hoogste punt van het gebouw mag zijn dat wij inderdaad hier kunnen werken en vergaderen”, zegt vicevoorzitter Sharman.

Voorzitter Bee is erg tevreden over de positieve veranderingen die hij waarneemt vanaf de eerste rondleiding door de betonnen constructie in december 2020. “Het is iets van ons allemaal en we kijken belangstellend uit naar januari 2022, wanneer wij dit gigantisch project gaan opleveren. Suriname gaat blij zijn, niet alleen Suriname maar ook de totale democratische beleving in de regionale sfeer waarin wij opereren”, geeft Bee verder aan.

Het oud parlementsgebouw is in 1996 afgebrand.

<< Terug naar berichten