• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Simons: Paradigma verandering voor duurzaam kwaliteitszorg

Voorzitter Simons: Paradigma verandering voor duurzaam kwaliteitszorg

Voorzitter Simons: Paradigma verandering voor duurzaam kwaliteitszorg

“Paradigma is de verandering voor duurzame kwaliteitszorg”. Dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), drs. Jennifer Simons benadrukt tijdens de bedrijvendag van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF). Medewerkers van de organisatie zijn op zaterdag 23 november 2019 geïnformeerd over de implementatie van lopende projecten binnen het SZF, waarbij er belangrijke veranderingen in de organisatie zullen worden doorgevoerd.

De DNA-voorzitter zegt dat ziekenzorg altijd nodig zal blijven bij ziekte of ongeval. “Personen en gemeenschappen nemen diverse maatregelen om te zorgen dat bij ziekte, de behandeling kan geschieden, liefst vrij van extra kosten of met mogelijkheden om die te kunnen voldoen”, zegt voorzitter Simons.

Gezondheidszorg

De parlementsvoorzitter heeft verder tijdens haar bijdrage aangegeven dat gezondheidszorg de bewaking van de gezondheid is. “Wanneer we ziek zijn dan zijn we er niet in geslaagd de gezondheid te bewaren of ongelukken te voorkomen. Soms zijn zaken niet te voorkomen, maar vaak wel. Het is belangrijk te beseffen dat ziekte en ongeval meestal komen wanneer de zorg voor de gezondheid en veiligheid ontoereikend is geweest. We zijn meestal niet bereid enig ongemak of vermeend ongemak te accepteren om onze gezondheid, nationaal of persoonlijk, te bewaren.

We zijn als persoon en gemeenschap niet of niet voldoende bereid om te betalen voor het bewaken en behouden van onze persoonlijke en nationale gezondheid, benadrukt Simons.

Financiering van de gezondheidszorg

Preventie in de vorm van openbare gezondheidszorg is de taak van de overheid en wordt uit de begroting gefinancierd via instellingen van het ministerie van volksgezondheid, maar vanwege de nadruk op de behandeling van ziekten, zijn de beschikbare middelen steeds onvoldoende geweest om zichtbare en meetbare resultaten te halen met betrekking tot vooral de Non Communicable Deceases (NCD’s)

De DNA-voorzitter geeft verder aan dat het financieringsmodel gericht is op behandeling van ziekten. De huidige regelingen voor de ziektekosten verzekering en de beschikbare controle mechanismen bevorderen niet optimaal de efficiënte besteding van middelen die door de samenleving voor betaling van ziektekosten worden opgebracht.

<< Terug naar berichten