• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Simons: natuurlijk milieu is de belangrijkste basis voor de economie

Voorzitter Simons: "natuurlijk milieu is de belangrijkste basis voor de economie"

Voorzitter Simons: natuurlijk milieu is de belangrijkste basis voor de economie

“Zonder het natuurlijke milieu, geen economie.” Dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons, tijdens een presentatie over de Milieuraamwet in de Royal Palm Room van Courtyard Marriott benadrukt. Het World Wildlife Fund for Nature (WWF) heeft in samenwerking met Stichting Projecta op donderdag 13 februari 2020 deze presentatie georganiseerd. “Praktisch gezien is het nu de hoogste tijd. Suriname heeft een heel rijk milieu. Het niet hebben van een eigen Milieuraamwet, is in de afgelopen tijd een besproken onderwerp geweest”, zegt voorzitter Simons.

In 2015 zijn er vier wetten ingediend bij het parlement. Zo is er een initiatiefwet ten aanzien van kustbescherming, de wet afvalverwerking en de wet statiegeld op petflessen ingediend. Deze wetten dienen allemaal om het menselijk leefmilieu en de natuur te beschermen. De DNA- voorzitter geeft aan dat deze wetten in behandeling zijn genomen, maar uiteindelijk is er gekozen voor een Milieuraamwet die nu in behandeling is. In de raamwet zijn er belangrijke zaken opgenomen, die de definitie van de wet dekken.

Met de initiatiefnemers moeten er nog gesprekken worden gevoerd om een laatste blik te werpen op de wet, om te kijken als die de juiste vorm heeft aangenomen. Dit is de laatste stap in voorbereiding op aanname van de Milieuraamwet. De assembleevoorzitter verwacht dat deze wet in de komende twee weken eindelijk op de plenaire agenda van de DNA zal komen.

<< Terug naar berichten