• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Simons geeft startsein voor MOB wandelloop

Voorzitter Simons geeft startsein voor MOB wandelloop

Voorzitter Simons geeft startsein voor MOB wandelloop

De voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), mevrouw drs. Jennifer  Simons, heeft op zaterdag 30 november 2019 het startsein gegeven voor de wandelloop voor en met mensen met een beperking. In het kader van internationale dag van de mens met een beperking heeft het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) deze wandelloop georganiseerd.

Voorzitter Simons heeft tijdens haar openingstoespraak aangegeven, dat dit de eerste stap is in de goede richting. “In de DNA zijn de overeenkomsten al goedgekeurd. Er ligt nog wetgeving klaar die ook nog goedgekeurd moet worden, maar de juiste motivatie legt de basis voor wat er verder gedaan moet worden”, zegt voorzitter Simons. Met deze wandelloop hoopt de parlementsvoorzitter dat er daadwerkelijk verder goed wordt geleefd met personen met een beperking.

De organisatie geeft aan dat met de wandelloop integratie en aandacht wordt gevraagd voor de rechten van deze groep. De loop is gehouden onder de slogan: “Disabilities: luku if waka, kon en kraka den special baka.”

<< Terug naar berichten