• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Simons benadrukt belang van preventie bij oplevering nieuw beddenhuis AZP

Voorzitter Simons benadrukt belang van preventie bij oplevering nieuw beddenhuis AZP

Voorzitter Simons benadrukt belang van preventie bij oplevering nieuw beddenhuis AZP

Bij de oplevering van het project ‘Renovatie Beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP)’, heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), drs. Jennifer Simons, het belang van preventie benadrukt. De oplevering heeft op dinsdag 19 mei 2020 plaatsgevonden in het auditorium MDBC van het ziekenhuis. “Preventie is mijn prioriteit. Ik zal het nooit nalaten om te benadrukken dat het AZP belangrijk is. Hoe goed de preventie ook is, een ziekenhuis heb je nodig met kwaliteit zorg”, heeft voorzitter Simons in haar toespraak aangegeven.

Verder is het volgens de parlementsvoorzitter bijzonder belangrijk, dat de overheid van Suriname en de minister van Financiën geld collecteren om zaken te realiseren. “Er is visie om zaken te doen. Tegelijkertijd herinner ik eenieder eraan dat het AZP niet alleen potentie heeft voor Suriname. Wanneer wij door een soortgelijke situatie van bijvoorbeeld het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), preventie en de epidemiologie van Suriname veelvoudig versterken, dan zullen wij merken dat het AZP, niet alleen lokale patiënten kan helpen, maar ook personen uit de regio. Gezondheidzorg kan veel geld opleveren. Een goede preventie en goede zorg kan hiervoor zorgen”, zegt de DNA-voorzitter.

Voorzitter Simons is blij met de renovatie en heeft eenieder die hieraan gewerkt heeft gefeliciteerd. “De gesprekken hebben uiteindelijk geleid tot de realisatie”, aldus voorzitter Simons.

<< Terug naar berichten