Voorzitter Bee verricht opening schietbaan

Voorzitter Bee verricht opening schietbaan

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL. B, heeft op zondag 15 november 2020 de opening verricht van de internationale indoor schietbaan genaamd North Ish NV Indoor Shooting House aan de Bazaltstraat. Het doel van deze schietbaan is om in te spelen op de behoefte die er bestaat aan zo’n faciliteit in Paramaribo bij de schietverenigingen en individuele bezitters van een legaal vuistvuurwapen. Tevens wordt de gelegenheid gecreëerd voor personen die willen leren schieten lessen te volgen. Deze lessen zullen worden verzorgd door erkende schietinstructeurs.

Voorzitter Bee spreekt van een geweldig moment en een mijlpaal voor velen, die de gedachtengang van directeur Roy Lie van Mozart Security Service ondersteunen. “Zoals u hebt aangegeven zal het niet hierbij blijven, u gaat verder en daarvoor gaat u onze ondersteuning vinden,” zegt de parlementsvoorzitter.

De voorzitter van DNA vindt het prijzenswaardig als er initiatieven vanuit de burgerij komen. “Wij moeten gaan naar een terugtredende overheid waar burgers initiatieven nemen zoals deze.” Deze initiatieven leiden tot meer werkgelegenheid, waardoor het op termijn beter zal gaan met Suriname.

Ondanks de coronapandemie zullen liefhebbers van de schietsport gebruikmaken van deze nieuwe faciliteit. De schietsport is een internationale sport en daarom is het volgens de parlementsvoorzitter goed om deze periode te gebruiken om sporters te trainen voor internationale activiteiten.

<< Terug naar berichten