• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee tijdens exportbeurs: 'samenwerking belangrijk voor behandelen succes'

Voorzitter Bee tijdens exportbeurs: 'samenwerking belangrijk voor behandelen succes'

Voorzitter Bee tijdens exportbeurs: 'samenwerking belangrijk voor behandelen succes'

"Samenwerking is bijzonder belangrijk voor het behalen van succes". Dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B benadrukt tijdens de exporteursbeurs van het ministerie van Economische Zaken Ondernemerschap en Technologische innovatie (EZOTI), op donderdag 8 december 2022. Tijdens deze beurs krijgen ondernemers van food en non-food producten en exporteurs de gelegenheid om hun producten tentoon te stellen en ten verkoop te bieden. Verder worden verschillenden export gerelateerde instanties ook in de gelegenheid gesteld om informatie te verstrekken over hun diensten.

"Als we in crisis zijn moeten we door samenwerken. Dit gaan bestrijden. We hebben een import- economie en door te exporteren kunnen wij verandering brengen in de productie sector. Wij moeten gaan werken aan de Surinaamse producten. Dit zal maken dat wij de koers kunnen overwinnen. Er is wetgeving die gemaakt moet worden en ook de oude wetten moeten worden opgepakt. Suriname zit in verschillende samenwerkingsverbanden. Dat is goed, maar de wetgeving moet geüpdatet blijven. De regering moet de ondernemers gaan faciliteren", benadrukt de voorzitter tijdens zijn toespraak. "We moeten meegaan met de ontwikkeling wereldwijd. We zijn blij met dit moment. Stilstaan is nooit een optie. Uitdagingen moeten we samen tackelen. Ik feliciteer de ondernemers en wens ze veel succes verder", sluit de voorzitter af.

Eerder is deze beurs in Trinidad en Tabago en Barbados gehouden. Het ministerie EZOTI momenteel op internationaal niveau het handelsverkeer van Suriname bezig te intensifiëren. Het ligt in de bedoeling om lokale bedrijven te trainen om met internationale bedrijven te gaan samenwerken.

<< Terug naar berichten