• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee steunt Single Mother Project Suriname

Voorzitter Bee steunt Single Mother Project Suriname

Voorzitter Bee steunt Single Mother Project Suriname

Het project gratis maandverband van de Stichting Single Mother Project Suriname (SSMPS) is op 23 december 2021 afgesloten. De voorzitter van De Nationale Assemblée, Marinus Bee Msc LL.B. heeft in dit kader de aanwezigen toegesproken en een tal van waardebonnen en dozen maandverband gedoneerd. Deze stichting verstrekt vanaf mei 2021 gratis maandverband aan vrouwen die niet in de positie zitten het product zelf aan te schaffen. Judith Faerber, voorzitter van SSMPS, geeft aan dat de prijs van maandverband wel drie keer duurder is dan voorheen. Omdat de parlementsvoorzitter zich in de positie bevind wetgeving te maken heeft de stichting gemeend hem uit te nodigen.

Een van de mogelijkheden die bekeken moet worden om vrouwen te ondersteunen is om middels wetgeving maandverband en tampons invoerrechten vrij te importeren waardoor de producten goedkoper aangeschaft kunnen worden, zegt mevrouw Faerber.

Voorzitter Bee is ingenomen met het werk dat SSMPS verricht. Hij memoreert het feit dat mevrouw Faerber al zeven maanden timmert aan de weg en kantoren plat loopt voor donaties om vrouwen gratis maandverband te bieden. Hij geeft toe dat de prijzen van maandverband heel erg hoog zijn. “De overheid moet ervoor zorgdragen dat het betaalbaar wordt en zij die het niet kunnen betalen ergens kunnen aankloppen. Dit heeft serieus onze aandacht”, stelt voorzitter Bee. Hij wilt in 2022 samen met de stichting de juiste wegen behandelen zodat de vrouwen zich niet in de steek gelaten voelen.

<< Terug naar berichten