• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee: relatie met EU moet verder versterkt worden

Voorzitter Bee: relatie met EU moet verder versterkt worden

Voorzitter Bee: relatie met EU moet verder versterkt worden

De relatie die Suriname reeds heeft met de Europese Unie (EU) moet verder versterkt worden. Dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B gezegd tijdens een kennismakingsbezoek van de ambassadeur van de EU Rene Van Nes. Op woensdag 19 oktober hebben de twee hoogwaardigheidsbekleders met elkaar gepraat over de bilaterale relatie van beide landen.

“De betrekkingen van de EU en de samenwerking met Suriname worden zowel op bilaterale als op regionale niveau uitgevoerd. Samen moeten we werken aan de issues die ons allen raken zoals: klimaatverandering, inzet voor democratie, goed bestuur, de rechtsstaat en mensenrechten”, heeft de parlementsvoorzitter aangegeven tijdens het bezoek. Verder zegt Bee dat Suriname niet op de bedeltour is, maar roept hulp en bijstand in van bevriende naties om de problemen op te lossen.

De geloofsbrieven van Van Nes zijn reeds aangeboden aan president Chan Santokhi. De ambassadeur is voor de komende drie jaren ambassadeur van de EU met als residentie Georgetown, Guyana. Het bezoek aan de DNA voorzitter is het eerste bezoek in zijn hoedanigheid als ambassadeur van de EU. De ambassadeur geeft aan dat het parlement het hart van de democratie is. “De kern hiervan ligt in de gemeenschappelijke normen en waarden. Democratie is de betere bestuursvorm voor een land in tegenstelling tot de andere vormen die in de wereld gevolgd worden”, aldus Van Nes. De ambassadeur heeft de DNA-voorzitter ook bedankt voor de ondersteuning van Suriname bij de VN-resolutie.

<< Terug naar berichten