• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee ontvangt groep actievoerende burgers

Voorzitter Bee ontvangt groep actievoerende burgers

Voorzitter Bee ontvangt groep actievoerende burgers

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B heeft op maandag 16 augustus 2021, een groep actievoerende burgers ontvangen. De groep is bezorgd over zaken die spelen rond de economische situatie in het land. Op het Onafhankelijkheidplein hebben deze burgers zich verzameld om te protesteren.

De DNA-voorzitter heeft tijdens het gesprek aangegeven te kiezen voor het pad van dialoog. “Er is scheiding der machten. Het parlement stelt de vragen van het volk aan de regering. Maar de uitvoering ligt bij de regering. Het is daarom gebruikt dat er petities worden aangeboden. Wij, als vertegenwoordiging van het volk, kunnen met een afvaardiging van de actiegroep zitten en kunnen vanuit onze verantwoordelijkheid met de regering zaken bespreekbaar maken”, heeft parlementsvoorzitter verder toegevoegd.

De DNA-voorzitter heeft aan de actiegroep voorgesteld zich in kleiner verband terug te trekken, om samen met het parlement de vraag- en aandachtspunten te bespreken. Hierna zal een traject worden uitgezet om met de regering om de tafel te gaan.

<< Terug naar berichten