Voorzitter Bee houdt speech ivm 30 jaar VIDS

Voorzitter Bee houdt speech ivm 30 jaar VIDS

“A kondre disie naf ding ingie brada nanga sisa. Alla trawing na kong unu kong dja”. Woorden van de voorzitter van het parlement, Marinus Bee MSc. LL.B, tijdens zijn toespraak bij de jubileum boekpresentatie van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) op vrijdag 17 november 2023 in de conferentiezaal van de University Guesthouse aan de Leysweg.

Deze activiteit is door de VIDS georganiseerd. Het boek dat is gelaunched is getiteld: ‘30 jaar VIDS: Standvastig op de moeizame weg naar de toekomst’. In het boek is aan de hand van diverse mijlpalen, belangrijke momenten en gebeurtenissen uit de recente geschiedenis een gedetailleerd beeld gegeven van de VIDS. Dit boek bevat naast een chronologische weergave van de geschiedenis sinds 1992, ook een overzicht van resultaten die de VIDS heeft geboekt. Ter markering van dit jubileumjaar is er een statement door de VIDS gegeven: “Inheemse volken met rechtszekerheid in Suriname”.

 

Verder doet voorzitter Bee een beroep om de komende 30 jaren strijdvaardig te blijven. Ook stelt voorzitter dat wij leven in een belangen wereld. “Alle acties die worden ondernomen door u, is een ondersteuning voor het parlement. Als voorzitter van het parlement kan ik het niet alleen, maar heb tenminste 26 leden nodig om wetten aan te nemen”. Verder stelt voorzitter dat alle inspanning, verantwoordelijkheid en vooral de eenheid van belang is om de strijd aan te gaan. Met de woorden: “Ik ga alles in het werk stellen wat in mijn vermogen ligt. Samen gaan wij voor het beste. Gefeliciteerd en succes”, heeft voorzitter Bee zijn speech afgesloten.

<< Terug naar berichten