Voorzitter Bee gevaccineerd tegen Covid-19

Voorzitter Bee gevaccineerd tegen Covid-19

“Het was geen gemakkelijk besluit om me te laten vaccineren,” zegt Marinus Bee, voorzitter van De Nationale Assemblée. Dit besluit werd niet ondersteund vanuit zijn thuisfront, vooral de kinderen waren hier geen voorstaander van. Echter heeft hij toch de stap genomen, vanwege een stukje verantwoordelijkheid die hij draagt.

Op woensdag 28 april 2021 heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), de heer Marinus Bee MSc. LL.B zich samen met enkele medewerkers van DNA, laten vaccineren tegen het Covid-19 virus. Dit heeft plaatsgevonden bij het Academisch Ziekhuis Paramaribo (AZP).

Van ongeveer 100 personeelsleden die werkzaam zijn bij DNA, hebben zeven op dezelfde dag als de voorzitter, zich laten vaccineren. “Het gaat om een zwaarwichtig besluit, dat in familieverband genomen moet worden. Mensen moeten er eerst goed over nadenken, alvorens over te gaan tot dit besluit,” reageerde voorzitter Bee op de vraag als hij het aantal personeelsleden niet weinig vond. Samen met andere parlementariërs die al gevaccineerd zijn wilt hij, middels promotie de overige medewerkers en DNA leden overhalen zich te laten vaccineren.

Volgens de voorzitter zijn mensen bang vanwege alle negatief nieuws rond het vaccin, waardoor de drempel voor velen hoog blijft. Verder zegt hij dat het geen politiek ding is, het gaat om een pandemie en de regering neemt haar verantwoordelijkheid naar de samenleving toe om deze te beschermen.

In Suriname zijn al meer dan dertig duizend personen tegen het Covid-19 virus gevaccineerd.

<< Terug naar berichten