• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee brengt bezoek aan Stichting RUMAS

Voorzitter Bee brengt bezoek aan Stichting RUMAS

Voorzitter Bee brengt bezoek aan Stichting RUMAS

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee, MSc LL.B en parlementariër drs. Patricia Etnel MPA hebben op dinsdag 20 december 2022 een bezoek gebracht aan de stichting RUMAS. Dit in verband met de “Gi grantangi nanyang prisiri" voor sociaal zwakkeren.

Elk jaar viert RUMAS in december haar “Gi grani nanyang prisiri” voor driehonderd sociaal zwakkeren in de Surinaamse samenleving. Tijdens de activiteit wordt er feestelijk aandacht besteed aan jongens die eerder in aanraking zijn gekomen met de politie en minderbedeelden.

Dit doet de stichting door middel van:

1. Het helpen met de bediening

2. Socializen met de mensen en

3. Iets met deze specifieke doelgroep te doen bijvoorbeeld hen toespreken.

Voorzitter Bee heeft tijdens het bezoek aangegeven dat het een bijzondere dag is. “Een dag waarbij de eenheid wordt ervaren onder elkaar”, zegt Bee. De DNA- voorzitter is blij dat de organisatie, het initiatief neemt om jaarlijks deze groep te gedenken.

Achtergrond

Stichting RUMAS is opgericht door Emmy Hart ondersteund door Mildred Kloof, op 26 augustus 2009 en heeft als doel vroegtijdige schoolverlaters, risicojongens en jongens die in aanraking zijn gekomen met justitie een nieuw perspectief te bieden. Dit nieuw perspectief wordt ze aangeboden door hen weer aan het onderwijsproces te laten deelnemen, plaatsing in een baan en ondersteuning met het opstarten van een eigen onderneming.

<< Terug naar berichten