• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee bij Grondcongres: invoering appartementsrecht belangrijk voor elke burger

Voorzitter Bee bij Grondcongres: invoering appartementsrecht belangrijk voor elke burger

Voorzitter Bee bij Grondcongres: invoering appartementsrecht belangrijk voor elke burger

“Met de invoering van het appartementsrecht is het niet langer noodzakelijk om eerst grond te bezitten”, dit heeft de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc LL.B benadrukt, tijdens het Grondcongres, dat georganiseerd is door Terzol Vastgoed NV op vrijdag 19 oktober 2021. In het auditorium van Assuria heeft de DNA-voorzitter de aanwezigen toegesproken.

De rol van DNA op het appartementsrecht

“Hoewel de wijziging op het Burgerlijk Wetboek ter invoering van onder meer het appartementsrecht nog niet aan de DNA is geoffreerd, kan ik u vanuit deze plek garanderen, dat de behandeling van die wijziging op de agenda zal worden geplaatst, zodra die ons geacht college heeft bereikt”, aldus de DNA- voorzitter. Voorzitter Bee heeft aan zijn presentatie toegevoegd dat hij als leidinggevende bewust is van de dringende noodzaak binnen de samenleving om duurzame en bestendige oplossingen te bereiken als het aankomt op woningnood van medeburgers.

De parlementsvoorzitter heeft tot slot aangegeven dat met de invoering van het appartementsrecht de mogelijkheid wordt gecreëerd voor betaalbare huisvesting. Voorzitter Bee heeft verder aangegeven dat de aanname van de wet daarom niet langer op zich moet laten wachten. Het parlement heeft daarom als rol de wetswijziging conform de Surinaamse maatstaven te beoordelen en in verlenging daarvan aan te passen.

Het congres is georganiseerd door Terzol Vastgoed NV in coördinatie met Tabto Group NV. Het doel hiervan is om het bewustzijn rondom de conceptwet op het appartementsrecht te vergroten om zodoende de aanname van deze wet te bespoedigen.

Tijdens het congres zijn de volgende zaken besproken:

  1. De status met betrekking tot wetgeving voor appartementen in Suriname
  2. De Impact van het Appartementsrecht op de samenleving en
  3. Effectieve ontwikkeling van gronden in Suriname

Vooraf aan het congres van vrijdag 29 oktober heeft te Ringweg Harbour, de Kick-off plaatsgevonden. Onder het thema “Grondzaken Nader Belicht” is het congres afgesloten met een debat, geleid door panelleden en experts.

 

<< Terug naar berichten