• Home
  • Nieuws
  • Voorzitter Bee benadrukt belang wereld Hepatitis dag

Voorzitter Bee benadrukt belang wereld Hepatitis dag

Voorzitter Bee benadrukt belang wereld Hepatitis dag

“Wereldwijd sterft er iedere 30 seconden iemand aan Hepatitis of aan Hepatitis gerelateerde ziekten”. Dit zegt de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee MSc. LLB, op de wereld Hepatitis dag.

Wereldwijd wordt Hepatitis op 28 juli 2022 herdacht. Volgens de Verenigde Naties (VN), die deze dag heeft uitgeroepen tot internationale herdenkingsdag, heeft deze dag tot doel; het wereldwijde bewustzijn van Hepatitis aan te moedigen. Ook wilt de VN op deze bijzondere dag de preventie vergroten en de diagnose en behandeling aanmoedigen. Bij Hepatitis gaat het om een groep infectieziekten die bekend staat als Hepatitis A, B, C, D en E.

Voorzitter Bee geeft verder aan dat het belangrijk is om aandacht te schenken aan deze dag. Zeker, omdat deze ziekte, zowel acuut als chronisch een ontsteking van de lever kan veroorzaken en ook in Suriname voorkomt. “Veel mensen dwars door alle lagen van de bevolking, die besmet zijn met deze ziekte, weten dit vaak niet. Makandra wi kang feti a siki!, stelt de DNA- voorzitter.

De parlementsvoorzitter raadt een ieder aan, om zich te laten vaccineren, vooral als het gaat om de drager van het hepatitis B en C-virus. “Om een gezonde levensstijl op na te houden, is het belangrijk dat men weet hoe het staat met de gezondheid”, aldus voorzitter Bee.

<< Terug naar berichten