Vijf leden toegelaten tot DNA

Vijf leden toegelaten tot DNA

Vijf vacante posten in De Nationale Assemblée (DNA) zijn op vrijdag 7 augustus 2020 ingevuld. De nieuwe parlementariërs zijn door opschuiving beëdigd en toegelaten.

De volksvertegenwoordigers die vandaag zijn toegelaten:

- de heer Ronny Aloema (VHP) voor het kiesdistrict Paramaribo.

- de heer Fogatie Aserie  (ABOP) voor het kiesdistrict Brokopondo.

- de heer Henk Aviankoi  (VHP) voor het kiesdistrict Wanica.

- de heer Vishwadath Ramsukul (VHP) voor het kiesdistrict Paramaribo en

- mevrouw Genevievre Jordan (ABOP) voor het kiesdistrict Marowijne.

Na de beëdiging is een commissie onderzoeksgeloofsbrieven geïnstalleerd onder leiding van voorzitter Cheryl Dijksteel LL.M MPH. Nadat de geloofsbrieven goed zijn bevonden, zijn de leden officieel toegelaten tot het hoogste orgaan van staat.

Versterking parlement

De nieuwe assembleeleden zijn door voorzitter Marinus Bee MSc. LL.B verwelkomd in het hoogste orgaan van staat. “Ongetwijfeld zal dit voor u een mooi moment zijn in uw politieke carrière. Uw toelating betekent versterking van het parlement, maar meer nog versterking voor de fracties waar u deel van zult uitmaken. U bent allen nieuwkomers in dit politiek huis en als ik het goed heb zijn wij doorgewinterde parlementariërs nu in de minderheid,” zegt voorzitter Bee. Volgens de assembleevoorzitter is de opmerking dat dit parlement jong is, in ieder geval terecht. “Maar dit gegeven maakt de uitdaging nog aantrekkelijker om ons harder in te zetten in het belang van land en volk.” Verder heeft voorzitter Bee aangegeven uit te kijken naar een productieve en constructieve werkrelatie.

Ook de fractieleiders van de VHP, ABOP, NPS, BEP en mevrouw Jennifer Vreedzaam namens de NDP hebben een welkomstwoord uitgesproken.

President Chan Santokhi zegt dat het niet alleen gaat om vijf jonge parlementariërs, die het parlement zullen verrijken met hun aanwezigheid, wijsheid en kennis. “Wij investeren in de politiek en in jonge mensen. Zij zullen van ons overnemen. Dit is nodig in de politiek en in het parlement, zodat ze kunnen groeien naar top politieke verantwoordelijkheid,” zei de regeringsleider. Als boodschap heeft het staatshoofd de nieuwe leden meegegeven: “U bent vandaag toegelaten, dat u een eed heeft afgelegd en conform de eed zult moeten werken. Daarop zal u vanuit de samenleving gecontroleerd worden.”

Vacante plek

In DNA moet nog de plek van gewezen assembleelid drs. André Misiekaba worden ingevuld. Als de opvolger van oud-parlementariër is ingevuld, dan is het parlement weer compleet.

<< Terug naar berichten