• Home
  • Nieuws
  • VIDS vraagt voor de derde keer Wet Uitgifte Domeingrond aan te houden

VIDS vraagt voor de derde keer Wet Uitgifte Domeingrond aan te houden

VIDS vraagt voor de derde keer Wet Uitgifte Domeingrond aan te houden

De Vereniging van Dorpshoofden in Suriname (VIDS) heeft op dinsdag 31 januari 2023 voor de derde keer een petitie ingediend met het verzoek de ontwerpwet Wet Collectieve Rechten Inheemse Volken en Tribale Volken eerst te behandelen en aan te nemen conform de hoogste international standaarden inzake de rechten van Inheemse als Tribale Volken, alvorens de ontwerpwet Decreet Uitgifte Domeingrond, ook bekend als “Grondconversie wet” wordt behandeld en goedgekeurd. De VIDS is van mening dat de Grondconversie wet niet in overeenstemming is met de rechten van Inheemse Volken.

Dit verzoek is gedaan middels zorgpunten die zijn aangehaald in de petitie die is overhandigd door het dorpshoofd, Muriel Fernandes, aan de vicevoorzitter van De Nationale Assemblée, drs. Dew Sharman. De vicevoorzitter gaat de petitie delen en doorgeleiden naar de voorzitter, Marinus Bee MSc. LL.B en de leden van het parlement. Verder heeft Sharman benadrukt dat alle pijn- en zorgpunten bij de discussies meegenomen zullen worden.

Op de agenda van de plenaire vergadering van vandaag staan de ontwerpwetten Wet Collectieve Rechten Inheemse en Tribale Volken en het Decreet Uitgifte Domeingrond.

 

Klik hier voor de petitie

<< Terug naar berichten