• Home
  • Nieuws
  • Vicevoorzitter Sharman sluit Bestuurskundeweek ADEK af

Vicevoorzitter Sharman sluit Bestuurskundeweek ADEK af

Vicevoorzitter Sharman sluit Bestuurskundeweek ADEK af

De vicevoorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), de heer drs. Dew Sharman, die namens de parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc LL.B aanwezig was, heeft op uitnodiging van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEK) de Bestuurskundeweek afgesloten. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op vrijdag 18 februari 2022 in het Campus Café op het ADEK-complex. “Wij als DNA koesteren deze studenten. Samen met de parlementsvoorzitter, Bee, zullen mogelijkheden bekeken worden om stageplekken voor jullie te creëren binnen het overheidsapparaat en ook binnen het parlement. Niet alleen het theoretisch gedeelte op de universiteit is belangrijk, maar dat studenten in de rit van de studie alvast stage kunnen lopen om praktijkervaring op te doen zodat ze weten wat hen te wachten staat wanneer ze zijn afgestudeerd,” stelt de vicevoorzitter.        

Studenten van de studierichting Public Administration worden opgeleid om een bijdrage te kunnen leveren aan het identificeren van maatschappelijke problemen op nationaal-, regionaal- en internationaal niveau. Oplossingsmodellen aandragen op basis van onderzoek bij het formuleren, vaststellen, implementeren en evalualueren van beleid en beleidsvraagstukken zijn hierbij ook van belang.

De bestuurskundeweek heeft van maandag 14 tot en met vrijdag 18 februari 2022 geduurd. Het geheel is georganiseerd door de studierichting Public Administration. Het doel van deze week is om enerzijds de studierichting te profileren binnen de Surinaamse samenleving en anderzijds om de studenten voor te bereiden op de praktijk.

<< Terug naar berichten