• Home
  • Nieuws
  • Vice voorzitter Melvin Bouva, launched project Trotse Surinamer

Vice voorzitter Melvin Bouva, launched project Trotse Surinamer

Vice voorzitter Melvin Bouva, launched project Trotse Surinamer

‘’Ik ben Surinamer, ik ben een Trotse Surinamer’’, is de slogan van het project Trotse Surinamer dat  vrijdag 22 november 2019 is gelanceerd op de O.S Munderbuitenschool. Dit initiatief is genomen door Melvin Bouva, vice voorzitter van De Nationale Assemblee tevens voorzitter van de Stichting Trotse Surinamers. Dit is het project dat meer Surinamers maar vooral jongeren trots moet maken om Surinamer te zijn, hetgeen begint met liefde voor je land.

Voor dit project heeft Bouva een vlag overhandigd aan de schoolleider. Ook is er door een groep Trotse Surinamers een poster ontwikkeld, waarop de betekenis van de kleuren van de vlag staan. Verder staat het wapen van Suriname er helemaal uitgelegd op. Ook beide coupletten van het volkslied zijn aanwezig op de poster.  

De stichting TroSu beoogd hiermee alle Surinamers maar in het byzonder de jeugd, op zeer jonge leeftijd te stimuleren respect en geloof te hebben voor onze vlag, wapen en volkslied. De organisatie en de voorzitter van het Nationaal Jeugd Parlement Kelvin Koniki, willen hiermee een bijdrage leveren aan degene die de betekenis van de symbolen niet kennen.

<< Terug naar berichten