• Home
  • Nieuws
  • Vereniging Horeca Suriname vraagt in petitie aandacht voor zorgpunten sector

Vereniging Horeca Suriname vraagt in petitie aandacht voor zorgpunten sector

Vereniging Horeca Suriname vraagt in petitie aandacht voor zorgpunten sector

Om de zorgpunten van de horeca sector in Suriname onder de aandacht te brengen van de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee MSc LL.B, heeft de Vereniging Horeca Suriname een petitie overhandigd aan de parlementsvoorzitter. De vereniging kan zich niet terug vinden in het feit dat anderen in en buiten de sector zich niet storen aan wet en regelgeving. De overhandiging heeft op dinsdag 2 november 2021 plaatsgevonden.

De vereniging stelt dat na evaluatie geconcludeerd kan worden dat de ‘lockdowns’ en beperkingen niet het gewenste resultaat hebben geleverd. Volgens hen moet niet alleen de zorg beschermt worden, maar ook de private sector waaronder de ondernemers en medewerkers uit de horeca sector. De vereniging heeft enkele punten opgenomen in de petitie, die volgens haar aandacht behoeft:

  1. De vereniging doet een dringend beroep op de president, om de avondklok te doen vervallen.
  2. De vereniging vraagt om de sector open te gooien en op zijn vroegst om 23.00u te sluiten
  3. De vereniging stelt, wet en regelgeving altijd te respecteren. In het geval van vaccinatie daarvoor wetgeving te maken.
  4. De vereniging vraagt indoor dine-inn open te stellen met aangepaste protocollen. Indien wetgeving komt met betrekking tot vaccinatie zal de horeca sector zich daaraan houden en
  5. Ter ondersteuning aan de zware lasten en verliezen die de vereniging uit de sector draagt, vragen de petitionarissen te kijken naar mogelijkheden ter ondersteuning ofwel subsidie van de sector. Zo denkt men aan vrijstelling op omzetbelasting, Inkomstenbelasting op het boekjaar 2019 en 2020.

De petitionarissen voegen erbij dat dat er zelf maatregelen genomen zullen worden indien er vanuit overheidswege geen actie komt.

Voorzitter Bee heeft na de overhandiging aangegeven dat dit vraagstuk de aandacht van de Volksvertegenwoordiging heeft. “De strijd tegen Covid-19 is een uitdaging, maar we moeten als partners de strijd aangaan. Op reguliere basis moeten we met elkaar zitten en praten. Voorstellen in de petitie zullen we zeker bekijken. U bent een ontwikkelingspartner. Het heeft daarom onze aandacht. Wij zullen ons inzetten zodat dit tot het verleden kan behoren. Ik geef u de garantie dat wij onze werk zullen doen als Volksvertegenwoordiging en dat dit met de regering besproken zal worden”, aldus de DNA- voorzitter.

 

 

<< Terug naar berichten