• Home
  • Nieuws
  • Vaste parlementaire commissie Volksgezondheid oriënteert zich te RZW

Vaste parlementaire commissie Volksgezondheid oriënteert zich te RZW

Vaste parlementaire commissie Volksgezondheid oriënteert zich te RZW

De vaste parlementaire commissie van Volksgezondheid heeft op maandag 15 november 2021 een rondleiding gehad in het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW).

Het ziekenhuis heeft alle faciliteiten om als regionaal ziekenhuis te dienen. Het is de bedoeling dat het ziekenhuis moet gaan starten met de reguliere zorg. Er is gesproken over de toekomst van het ziekenhuis en de zorgpunten. De commissieleden hebben aangegeven tijdens de begrotingsbehandeling aandacht te vragen voor de knelpunten.

Voor aanvang van de begrotingsbehandeling worden de desbetreffende instanties uitgenodigd door de vaste parlementaire commissies of de commissies oriënteren zich persoonlijk. “We weten dat het een dedicated Covid ziekenhuis is geweest, er waren heel veel perikelen. De begroting begint in januari en is het goed om te horen, waarmee de instanties zitten, vooral financiën en hoe de samenleving met het ministerie is en daarin moet de commissie ondersteunen”, zegt Dijksteel.

Volgens de waarnemingen van Dijksteel bezit het ziekenhuis een behoorlijke competentie. Vooralsnog wordt het ziekenhuis gebruikt voor de opname en zorg van Covid-19 patiënten. En is er genoeg capaciteit om de regionale zorg te bieden.

De aanwezige commissie leden waren: Cheryl Dijksteel LLM MPH, Jennifer Vreedzaam, Claudie Doornkamp-Sabajo, Remi Kanapé en Mohammad Mohab-Ali.

<< Terug naar berichten