• Home
  • Nieuws
  • Vaste commissie Tweede Kamer brengt werkbezoek aan parlement

Vaste commissie Tweede Kamer brengt werkbezoek aan parlement

Vaste commissie Tweede Kamer brengt werkbezoek aan parlement

De vaste commissie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor Binnenlandse Zaken van het Koningrijk der Nederlanden heeft op maandag 15 augustus 2022 een werkbezoek gebracht aan parlementsvoorzitter Marinus Bee MSc. LL.B.

“We stellen het zeer op prijs de delegatie op bezoek te hebben. Het is belangrijk voor zowel het slavernij verleden die beide landen gemeen hebben alsook de band op parlementsniveau op te bouwen en te verstevigen”, zegt voorzitter Bee.

Tijdens een kort onderhoud met vicevoorzitter, tevens commissievoorzitter Mensenrechten in De Nationale Assemblee, drs. Dew Sharman, is er gesproken over het slavernij- en koloniale verleden. “De schending van mensenrechten is sedert de komst van de Nederlanders in 1667 toen de Inheemsen zijn verjaagd uit hun woongebieden begonnen. Alles wat in het verleden is gebeurd zal een plek moeten krijgen middels het opzetten van een platform door Nederland en Suriname”, zegt Sharman.

Kiki Hagen is de delegatieleider, tevens voorzitter van de vaste commissie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal voor Binnenlandse zaken van het Koningrijk der Nederlanden en de commissie Mensenrechten. De delegatie bestaat uit 10 Kamerleden en leggen hierna een werkbezoek af aan Curaçao en Bonaire. Het doel van dit bezoek aan Suriname is om zich te laten informeren c.q. onderzoek te doen naar het koloniaal verleden van Nederland en de effecten daarvan.

<< Terug naar berichten